Info

Beeldend  Kunstenaar

Michiels DirkBeeldhouwer, autodidact .

Deed hogere technische studies bouwkunde.


Zoon van beeldhouwer Gust Michiels  .


Sculpturen in marmer, glas, hout, koper en brons .  In zijn werk staat de gestileerde vrouwenfiguur centraal.


Uit de pers :


Hij bezit een eigen sfeer en ontwikkelt een eigen vormentaal ,  en daarnaast een persoonlijke manier om met de materialen om te springen .


Het is niet onbelangrijk dat men bij het bekijken en situeren van zijn beelden of kleinsculpturen, zoals dit wel eens wordt omschreven, meteen beseft dat Dirk Michiels niet alleen op technisch en manueel vlak bijzonder vaardig is maar ook een uitgesproken zin heeft voor esthetiek en een zuivere vormentaal.


Hij bewijst dat hij aan het driedimensionale of aan het begrip sculptuur op zijn minst een persoonlijke , eigenzinnige en geraffineerde esthetische allure geeft .


Kijk maar hoe zijn sokkels in zijn grotere sculpturen zijn afgewerkt en geïntegreerd in een totaalbeeld ; en hoe in kleinere beelden de delen die vaak uit een ander materiaal bestaan, zoals hout, glas, inox, brons, koper, schitterend in elkaar passen ; in elkaar vervloeien als het ware.


Zijn vindingrijkheid is rustig  en gemeten ; zijn techniek eigenzinnig en nauwgezet. Materie verschijnt in een magnetisch veld van esthetiek.


In werk zoals dit, dat een hoge graad van raffinement bezit, is een doorgedreven afwerking niet onbelangrijk. Zij draagt bij tot de sfeer van het beeld, zij bevordert teken en betekenis.


Dirk Michiels heeft op overtuigende wijze zijn plaats ingenomen in de beeldende kunst van vandaag, zowel omwille van de vormentaal van zijn sculpturen als omwille van de uitbeelding van een werkelijkheid.

 

Het beeld van de vrouw met haar vele gedaanteverwisselingen spreekt blijkbaar een grote rol in zijn werk.


"Centraal staan gelaat en hoed “                                                                   

                                                                                                                                                                  Hugo Brutin

 

Tentoonstellingen en kunstwerken in binnen- en buitenland.

Michielsdirk.be

Copyright © All Rights Reserved